Bij tapijtreinigen gebruiken we doorgaans drie methoden welke zich onderscheiden door hun effectiviteit, milieu invloed, prijs en gebruikersvriendelijkheid (arbo).

De ''Bonnit methode'' is een door MDS geheel zelf ontwikkeld semi-diepte reinigingssyteem. Het is een eenvoudige doch uiterst doeltreffende innovatie van het conventionele bonnetsysteem. Door de combinatie van borstels, pad en One Step tapijtreiniger is dit systeem het meest milieu vriendelijke onderhoudssysteem heden ten dage beschikbaar. Speciaal voor onze ''partners'' hebben wij het ''MDS manual 4'' systeem ontwikkeld zodat zij zelf kleinere oppervlakten moeiteloos kunnen reinigen.

De CFR-extraktie methode is een uiterst effectief dieptereinigingssysteem welke, door haar unieke vloeistof controle systeem in combinatie met het revolutionaire recycling systeem, ons instaat stelt alle soorten tapijt te reinigen zonder dat het tapijt te nat wordt of dat er water onder het tegeltapijt komt. Doorgaans passen we deze techniek toe bij achterstallig onderhoud of eens in de 5 tot 7 jaar in een MDS onderhoudsprogramma.

De Encapsulation (kristallisatie) methode is een vrij nieuwe methode waarbij vervuiling door middel van kristallen wordt ingekapseld. Vervolgens worden deze kristallen, met hierin de vervuiling, opgezogen met een cilindrische borstelzuiger. Het resultaat is een schoon tapijt met korte droogtijd.

Tapijtreiniging